Άφεση γλυκών αμαρτιών

Ιλιάδα Κλάνγκου
Ιλιάδα Κλάνγκου

Η καταπίεση και η στέρηση είναι λέξεις που δεν υπάρχουν στο λεξικό του ευ ζην. Αν, λοιπόν, λατρεύετε τις γλυκές γεύσεις, μπορείτε να τις απολαμβάνετε χωρίς τύψεις, ακολουθώντας ένα άλλο… μονοπάτι! Η pastry chef Αλεξάνδρα Σαρηγιάννη μάς δείχνει, πώς μπορούμε να φτιάξουμε τα πιο yummy γλυκά στο σπίτι, χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και γαλακτοκομικά. Πάμε στοίχημα πως όσοι τα δοκιμάσουν, δεν θα καταλάβουν τη διαφορά;

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΩΜΟΦΑΓΙΚΟ ΜΠΡΑΟΥΝΙ (6 μερίδες)
YΛΙΚΑ

300 γρ. κάσιους ωμά και ανάλατα
120 γρ. καρύδια
110 γρ. κακάο
100 γρ. μαλακοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε στο μπλέντερ τα κάσιους, τα καρύδια και το κακάο και χτυπήστε μέχρι να γίνουν σκόνη. Μετά προσθέστε τους χουρμάδες, μέχρι το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί και να γίνει μια μπάλα. Εάν το μείγμα δεν έχει γίνει μπάλα, προσθέστε
1 κουταλιά αγαύη ή μέλι. Βάλτε το μείγμα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 22×15εκ., το οποίο έχετε καλύψει με μια διαφανή μεμβράνη, και πατήστε το ελαφρά με τα δάχτυλα, για να ισιώσει. Τοποθετήστε το πυρέξ στο ψυγείο και αφήστε το για 1 ώρα πριν το κόψετε σε 6 κομμάτια.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΟΥΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ (1 μερίδα)
YΛΙΚΑ

1 ώριμο αβοκάντο, χωρίς το κουκούτσι
½ κούπα κακάο
¼ της κούπας αγαύη ή μέλι
¼ της κούπας νερό
1 χούφτα κατεψυγμένα ή φρέσκα σμέουρα
1 κουτ. σούπας αγαύη ή μέλι
Λίγη κανέλα
Μία δόση αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξτε στο μπλέντερ το αβοκάντο, το κακάο, την αγαύη ή το μέλι, την κανέλα, το αλάτι και το νερό και αναμείξτε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές και κρεμώδες. Εάν το μείγμα είναι σφιχτό, προσθέστε λίγο νερό ακόμα. Μεταφέρετε τη μους σε ένα μπολ, πλύντε το μπλέντερ, προσθέστε τα σμέουρα και πολτοποιήστε τα μαζί με την αγαύη ή το μέλι. Καλύψτε τη μους με τον πολτό από σμέουρα και απολαύστε.

2017-04-19T14:28:51+00:00