Οι επιδερμίδες προσώπου με ανοιχτό χρώμα είναι μία ιδανική «παλέτα» για πειραματισμό και ατελείωτη μεταμόρφωση. Έχουν όμως και αρκετούς περιορισμούς. Ακολουθούν 3 must που πρέπει να έχεις πάντοτε κατά νου, ώστε να καταφέρεις να αναδείξεις με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά σου.

  1. Διάλεξε κραγιόν σε έντονες αποχρώσεις. Το κόκκινο και το κοραλλί είναι ιδανικά, καθώς τα πολύ σκούρα τονίζουν το «άχρωμο» του προσώπου σου, ενώ τα άτονα – όπως το μπεζ – θα δείχνουν ακόμα πιο άτονα.
  2. Χρησιμοποίησε πολύ έντονο, σκούρο eyeliner. Το μαύρο και το σκούρο καφέ είναι ό,τι πρέπει. Απόφυγε όμως τις «θαμπές» και διακριτικές εκδοχές των παραπάνω χρωμάτων.
  3. Επίλεξε μάσκαρα αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα και εφάρμοσε αρκετές στρώσεις, γιατί μόνο έτσι πράγματι θα τονιστούν τα μάτια σου.
    Τέλος, όταν θελήσεις να ξεβάψεις το πρόσωπό σου, θυμήσου ότι ένας πολύ φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος είναι να εμποτίσεις βαμβάκι με χλιαρό πράσινο τσάι. Για ακόμα περισσότερη ενυδάτωση τοποθέτησε κομπρέσες με πράσινο τσάι στα μάτια για τουλάχιστον 10 λεπτά.