Α, μάλιστα! Το «δυνατό» μου σημείο. Και εδώ, τα έχω κάνει όλα. Και φιόγκος έχω γίνει στη γιόγκα και στο κρεβάτι του Προκρούστη έχω ανέβει -λέγε με pi¬lates- και με aerobic χόρεψα και βάρη σήκωσα και step έκανα, και κυκλικές ασκήσεις που μετράς χρόνο έχω κάνει, και με κάτι ηλεκτροφόρα καλώδια σαν χέλι με τύλιξαν κάποτε… και πλέον ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν αντέχω γυμναστικές και λοιπά δεινά. Όμως, ξέρω, ότι κάτι πρέπει να κάνω κι εγώ -καθιστική ζωή γαρ, μπροστά σε υπολογιστή- και κάνω τα εξής:

# Είμαι πολύ τυχερή, γιατί πάσχω από μια ελαφριά μορφή κλειστοφοβίας, πράγμα που σημαίνει, ότι δεν μπαίνω σε όλα τα ασανσέρ, άρα ανεβαίνω σχεδόν παντού με τις σκάλες. Προσωπικό ρεκόρ: 8 όροφοι… μετά πήρα το ασανσέρ. Το καλύτερο step ever. Κάντε το και ας μην έχετε κλειστοφοβία.

# Σταμάτησα να τεμπελιάζω και αποφάσισα ότι κάθε πρωί, αντί να παίρνουμε το αυτοκίνητο, θα περπατάω μέχρι το σχολείο του γιου μου. 15 λεπτά γρήγορο περπάτημα πέντε φορές την εβδομάδα, και έναν χρόνο μετά, δεν πίστευα στα μάτια μου.

# Η μουσική δεν σταματά ποτέ, όπου και να βρίσκομαι. Επιλέγω αγαπημένους σταθμούς και ο-πωσ-δή-πο-τε θα χορέψω έστω και ένα τραγούδι, έστω και μία μόνο φορά την ημέρα, αλλά θα το κάνω!

# Παρκάρω μακριά, τουλάχιστον 2 λεπτά περπάτημα από την είσοδο του super market. Με 2-3 τσάντες σε κάθε χέρι, από τουλάχιστον 2 κιλά η καθεμία, εκεί να δεις δικέφαλο και τρικέφαλο.