Αφού δοκίμασα κάθε δίαιτα, καθώς και διάφορους ευφημισμούς τύπου «διατροφή» που υπάρχουν στον πλανήτη -να λυσσάω στην πείνα δηλαδή- κατάλαβα, ότι το μόνο που μπορεί να σε κάνει να χάσεις κιλά, χωρίς να το καταλάβεις, είναι ένας τρελός έρωτας, ο οποίος όμως, επειδή δυστυχώς δεν έρχεται κατά παραγγελία, με το που βάλεις το τρίκιλο… κατέληξα στα εξής απλά:

# Τρώω ό, τι θέλω, όποτε το θέλω, αλλά σε μικρές ποσότητες.
Ναι, ναι, φυσικά και γλυκά.

# Αν την προηγούμενη μέρα το έχω παρακάνει, προσπαθώ την επόμενη να φάω πιο λιτά. Δεν το καταφέρνω πάντα, αλλά η προσπάθεια μετράει.

# Πολλή, πολλή, πολλή σαλάτα!
Ένα γεύμα μου μέσα στη μέρα αποτελείται μόνο από σαλάτα, αλλά τι σαλάτα! Ό, τι υπάρχει από λαχανικό μέσα στο ψυγείο μου -συμπεριλαμβανομένου και του καλαμποκιού- το βάζω μέσα και… δεν ρίχνω ελαιόλαδο, αλλά ψεκάζω ελαιόλαδο! Ναι, έχω ένα μπουκάλι με σπρέι, που μέσα έχει ελαιόλαδο και την ψεκάζω. Γλιτώνω απίστευτες άνευ λόγου θερμίδες, αλλά η νοστιμιά είναι εκεί!

# Πολύ σημαντικό! Δεν σκέφτομαι ΠΟΤΕ ότι πρέπει να αδυνατίσω και δεν μου γίνεται έμμονη ιδέα. Με μαθηματική ακρίβεια, όταν το κάνω αυτό, παχαίνω.

# Πίνω πολύ πράσινο τσάι, τουλάχιστον δύο κούπες την ημέρα, γιατί έχει υπέροχη γεύση και γιατί, αν δεν προσθέσω ζάχαρη και γάλα, δεν έχει θερμίδες.