Μία γνωστή φράση αναφέρει ότι «Η ζωή αρχίζει εκεί όπου τελειώνει η Comfort Zone». Ίσως να είναι κάπως υπερβολική, όμως κρύβει και μεγάλες αλήθειες.

Τι είναι όμως η «Ζώνη Άνεσης»; Η Ζώνη Άνεσης είναι αυτό που λέει η λέξη: η περιοχή, το πεδίο όπου έχουμε συνηθίσει να δρούμε.

Πρόκειται για μία γνώριμη προσωπική περιοχή μέσα στην οποία η ζωή και οι πράξεις μας πραγματοποιούνται με πιο αυτόματο τρόπο και έτσι νιώθουμε πιο καλά, πιο οικεία και μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια.  Όμως, μέσα στη συνήθεια, τη ρουτίνα και το πεδίο άνεσης είναι σχεδόν αδύνατο να ενεργοποιηθούν όλες μας οι δυνατότητες, καθώς τα αποτελέσματα των ενεργειών μας είναι αναμενόμενα και ευθέως ανάλογα με τον πανομοιότυπο τρόπο που λειτουργούμε κάθε φορά. Είναι πολύ ωφέλιμο να βγεις –έστω και για λίγο– από την Comfort Zone.

Δοκίμασέ το σαν παιχνίδι και θα δεις ότι λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Κάνε κάτι με άλλον τρόπο από ό,τι συνηθίζεις μέχρι τώρα.

Δοκίμασέ το με απλά πράγματα και θα εκπλαγείς: ακολούθησε μία διαφορετική διαδρομή για το γραφείο. Κάνε μία συζήτηση που δίσταζες εδώ και καιρό να πραγματοποιήσεις. Πιες μία διαφορετική γεύση τσάι από ό,τι συνήθως.

Είναι μία μοναδική ευκαιρία να προσφέρεις στον εαυτό σου νέες εμπειρίες και σε εσένα τη δυνατότητα να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που δεν μπορούσες να φανταστείς. Είναι θεμελιώδης παράμετρος και συνθήκη για την προσωπική ανάπτυξη.