Οι άνθρωποι συνηθίζουν να λένε «θέλω να είμαι ο εαυτός μου». Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν αυτός ο εαυτός έχει πετύχει όσα θα μπορούσε;  Στην ουσία δεν υπάρχει επιτυχημένος ή αποτυχημένος άνθρωπος. Αυτός που πετυχαίνει κάτι σήμερα, δεν σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο αποτελεσματικός και την επόμενη φορά και αντιστρόφως.

Αυτό που έχει νόημα να θυμόμαστε είναι ότι ανεξάρτητα με την εξέλιξη πρέπει να ανασυγκροτούμε τις δυνάμεις μας και να προχωράμε στο επόμενο βήμα. Γιατί το «θέλω» οδηγεί σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια στο «μπορώ» αν συνδυαστεί με την προσπάθεια.

Όταν αποφασίσεις ότι θέλεις κάτι, παλεύεις γι’ αυτό. Αγωνίζεσαι. Επιστρατεύεις τις δυνάμεις, τις δυνατότητες, τις κλήσεις, τα ταλέντα σου. Καταστρώνεις ένα σχέδιο και σιγά-σιγά οδηγείσαι μέσα από αυτό προς την επίτευξη του στόχου. Και βέβαια χρειάζεται επιμονή, προσπάθεια, προσήλωση, συνέχεια και συνέπεια. Αξίζει όμως τον κόπο. Μία καλή αρχή, ίσως και το κλειδί, είναι να αναλάβουμε την ευθύνη. Την ευθύνη της επιτυχίας, της αποτυχίας, των πράξεων και τελικά του εαυτού και της ζωής μας. Η αλλαγή θέλει ειλικρίνεια.

Δοκίμασε κάτι απλό. Φτιάξε μια κούπα από το αγαπημένο σου τσάι, κλείσε τα μάτια και καθώς μυρίζεις τα αρώματα που αναδύονται φαντάσου πώς θέλεις να είσαι. Όταν ανοίξεις τα μάτια είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσεις το προσωπικό ταξίδι για να γίνεις μέσα από τους στόχους σου, ο καλύτερος εαυτός σου.