Γρανίτα με ακτινίδιο, λεμόνι, μέντα & πράσινο τσάι Lipton Springy Mint.

Υλικά

4 κ.σ. μέλι

3 πυραμίδες Lipton Springy Mint

300 γρ. ακτινίδιο

100 γρ. ακτινίδιο κομμένο σε λεπτές μικρές ροδέλες

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

4-5 φυλλαράκια μέντας

 

Εκτέλεση

Σε 300 ml βραστό νερό ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τις πυραμίδες Lipton Springy Mint στο νερό για 2 λεπτά περίπου, ώστε να γίνει η εκχύλιση, και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το ακτινίδιο μαζί με τον χυμό λεμονιού & τα φύλλα μέντας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί. Γεμίζουμε τα φορμάκια* για γρανίτες με τα κομματάκια από τις ροδέλες του ακτινίδιου. Έπειτα συμπληρώνουμε μέχρι επάνω με το υγρό και τοποθετούμε από πάνω τα ξυλάκια τους. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.

Tip

*Εάν δεν έχουμε φορμάκια για γρανίτες, χρησιμοποιούμε στενά ποτηράκια και στο κέντρο τους τοποθετούμε ξυλάκια για παγωτό.