Γρανίτα με ακτινίδιο, λεμόνι, μέντα & πράσινο τσάι Lipton Springy Mint.
Υλικά
4 κ.σ. μέλι
3 πυραμίδες Lipton Springy Mint
300 γρ. ακτινίδιο
100 γρ. ακτινίδιο κομμένο σε λεπτές μικρές ροδέλες
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
4-5 φυλλαράκια μέντας
Εκτέλεση
Σε 300 ml βραστό νερό ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τις πυραμίδες Lipton Springy Mint στο νερό για 2 λεπτά περίπου, ώστε να γίνει η εκχύλιση, και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το ακτινίδιο μαζί με τον χυμό λεμονιού & τα φύλλα μέντας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί. Γεμίζουμε τα φορμάκια* για γρανίτες με τα κομματάκια από τις ροδέλες του ακτινίδιου. Έπειτα συμπληρώνουμε μέχρι επάνω με το υγρό και τοποθετούμε από πάνω τα ξυλάκια τους. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
Tip
*Εάν δεν έχουμε φορμάκια για γρανίτες, χρησιμοποιούμε στενά ποτηράκια και στο κέντρο τους τοποθετούμε ξυλάκια για παγωτό.