Ένα από τα θετικά της εποχής μας είναι ότι παρά τους έντονους ρυθμούς, τα πιεστικά ωράρια και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, ενθαρρύνεται περισσότερο από ποτέ, όχι μόνο ο υγιεινός τρόπος ζωής αλλά και η υιοθέτηση συνηθειών, που τονώνουν το πνεύμα και την τάση να ζει κανείς πιο κοντά σε όσα πιστεύει και εκφράζουν τον πραγματικό εαυτό του. Όλα αυτά χωρίς να απαιτείται χρόνος και έξοδα αλλά καλή διάθεση, συνέπεια και συνείδηση. Το τελευταίο είναι αυτό που ξεχνάμε πολλές φορές μέσα στον ‘αυτόματο’ τρόπο που κινούμαστε, με αποτέλεσμα να αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις και ρόλους, χωρίς να τους έχουμε πραγματικά επιλέξει.

Μήπως λοιπόν ήρθε  η στιγμή να σκεφτείτε τι από όλα αυτά θέλετε, ώστε να απαλλαγείτε από όσα απλά ‘κλέβουν’ από το χρόνο και την ενέργειά σας?

Με αυτό τον τρόπο δεν θα απογοητέψετε τους άλλους, όπως ίσως νομίζετε, αντιθέτως θα γίνετε ακόμα πιο αποτελεσματικοί εκεί που χρειάζεται και θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες να χαρίσετε στον εαυτό σας στιγμές απολαύσης, όπως ένα ζεστό μπάνιο, την ανάγνωση ενός βιβλίου με μια κούπα πράσινο τσάι, ένα ταξίδι.

Μη διστάσετε να διεκδικήσετε αυτό που αξίζετε και όταν τα καλά και τα όμορφα έρχονται στη ζωή σας, δοκιμάστε να τα καλοδεχτείτε με ένα ‘ευχαριστώ’, χωρίς της αίσθηση της ‘ενοχής’ ή της υποχρέωσης. Το να δεχτείτε ένα κοπλιμέντο με χαρά και αυτοπεποίθηση δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζετε, ούτε θα φανείτε ανήμποροι αν δεχτείτε τη βοήθεια που σας προσφέρεται.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται δύσκολα δοκιμάστε το μυστικό με το.. χαρτί και το μολύβι. Μιλήστε..με τον εαυτό σας, ρωτήστε τον και καταγράψτε όλα όσα σας απασχολούν, σας δυσκολεύουν, όσα δεν επιθυμείτε αλλά και τους στόχους, τα όνειρα και τις σκέψεις σας και ανατρέξτε συχνά σε αυτά μέσα στην ημέρα. Αφήστε τα να γίνουν η καλύτερη υπενθύμιση ώστε να μην απομακρύνεστε από τα αληθινά ‘θέλω’ και τους στόχους σας.