Όταν ήμουν μικρή, ήθελα να γίνω αρχαιολόγος. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα, πως αν είχα διαφορετικό όνομα, ίσως και να μην ήθελα να γίνω αρχαιολόγος. Τελείωσα το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όμως η μόνη σχέση που θα μπορούσε κανείς να πει ότι απέκτησα με την αρχαιολογία είναι πως ως beauty editor έμαθα όλα τα μυστικά της… “αναστήλωσης” (της επιδερμίδας, πού πάει το μυαλό σας;). Μία ευτυχής συγκυρία μού πρόσφερε στο ξεκίνημά μου τη θέση assistant beauty editor σε ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία περιοδικά, όπου συνειδητοποίησα, ότι θέλω να περάσω την υπόλοιπη -επαγγελματική- ζωή μου μέσα σε ομορφιές! Στην πορεία εργάστηκα σε αξιόλογους μηνιαίους και εβδομαδιαίους τίτλους αλλά και σε κορυφαίους digital «προορισμούς», όπου κόλλησα το «μικρόβιο» του internet. Σήμερα, συνεργάζομαι με το περιοδικό DownTown ως Beauty& Lifestyle Editor, με την εκπομπή JoinUs στον ΣΚΑΪ ως Beauty Editor και με το γυναικείο site www.followme.gr και είμαι ευγνώμων, γιατί κάνω μία από τις πιο… όμορφες δουλειές του σύμπαντος! Από social media συχνάζω σε Facebook και Instagram.

INTERVIEW

Ιλιάδα, πώς καταφέρνεις και δείχνεις τόσο φρέσκια; Μπορούν να γίνουν φίλες η επιδερμίδα με την αντιγήρανση;

Η επιδερμίδα και η αντιγήρανση μπορούν και πρέπει να είναι φίλες! Θεωρώ πως το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουμε τον χρόνο που περνάει, είναι να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι… περνάει και, κυρίως, να δουλέψουμε με τον εαυτό μας και να τον αγαπήσουμε γι’ αυτό που είναι. Από τη στιγμή που θα πετύχουμε αυτή την τόσο σημαντική κατάκτηση, θα διαχειριστούμε το πρόσωπο και το σώμα μας χωρίς υστερία αλλά με αγάπη, κάνοντας ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μας, για να παραμείνουν νεανικά. Άλλωστε, πλέον ξέρουμε πως μπορούμε να κάνουμε πολλά γι’ αυτό! Προσωπικά, πιστεύω ότι έχω κληρονομήσει ένα DNA κάπως πιο ανθεκτικό στον χρόνο που περνάει, πράγμα που παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα της επιδερμίδας. Επιπλέον, δεν καπνίζω, προσπαθώ να θρέφομαι ισορροπημένα, καθώς αυτό που τρώμε «γράφει» ξεκάθαρα στην επιδερμίδα μας, και ακολουθώ ευλαβικά ένα πρόγραμμα καθημερινής φροντίδας, το οποίο περιλαμβάνει οπωσδήποτε καθαρισμό πρωί και βράδυ -όσο κουρασμένη και αν είμαι- και φροντίδα αντιγήρανσης για τα μάτια, το πρόσωπο και τον λαιμό. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ποτέ το ντεκολτέ, όπου αποτυπώνονται πρώτα τα σημάδια της γήρανσης. Κυρίως, όμως, και επιμένω σ’ αυτό, να ζούμε την κάθε μέρα μας με αγάπη, γαλήνη και ευγνωμοσύνη: αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο μυστικό, που κάνει το βλέμμα να λάμπει και μας κρατάει νέους!

Στην αρχαιότητα η λέξη «δίαιτα» σήμαινε «τρόπος ζωής». Σήμερα;

Σήμερα «δίαιτα» ίσον άγχος, μάχες, στερήσεις, αυτοτιμωρία… συναισθήματα που δεν θέλουμε να προσθέσουμε σε μια ήδη αγχωμένη καθημερινότητα. Από την άλλη, το να βρισκόμαστε κοντά στο ιδανικό μας βάρος, είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την ομορφιά αλλά και για την υγεία μας. Κάθε φορά, λοιπόν, που δεν κατεβαίνω χαρούμενη από τη ζυγαριά, φροντίζω να μπαίνω σε ένα mood διατροφής, όχι δίαιτας, και σίγουρα όχι στερήσεων που αποδεδειγμένα έχουν αποτέλεσμα γιο-γιο στα κιλά μας.

Πώς καταφέρνεις να διατηρείς τα κιλά σου;

Ως λάτρης της γαστρονομίας, και όχι τόσο της γυμναστικής, ομολογώ πως έχω πάντα το βάρος μου υπό… παρακολούθηση. Δεν αντιμετωπίζω τη ζυγαριά ως εχθρό -μου πήρε πολλά χρόνια
για να σταματήσω να την βλέπω έτσι- αλλά ως σύμμαχο στο να μένω πάνω-κάτω σταθερή στα κιλά μου. Προσπαθώ να κρατάω ισορροπία στην καθημερινή διατροφή, προσέχω τι βάζω στο πιάτο μου και όταν ο δείκτης της ζυγαριάς ανέβει, κάνω αμέσως τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Επίσης, περπατάω αρκετά, καθώς αποτελεί την πιο διασκεδαστική μορφή άσκησης για μένα, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει περιορισμούς σε “ωράριο” και είναι πολύ αποτελεσματική για τη σιλουέτα.