Λέγοντας ‘όνειρα’ δεν εννοούνται μόνο τα μεγάλα, πολύπλοκα, ίσως και πολυέξοδα πλάνα και σχέδια αλλά και καθετί που θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα εμπειρία, όπως μια ξεχωριστή παράσταση ή ένα κοντινό ταξίδι. Έχουμε την τάση να ονειρευόμαστε, τοποθετώντας αυτά που θα θέλαμε να κάνουμε στο μακρινό μέλλον και δίνοντάς τους ταυτόχρονα μία μη πραγματοποιήσιμη μορφή.

Ποιος ο λόγος όμως να περιμένετε τόσο; Ξεκινήστε από σήμερα να πραγματοποιείτε τα όνειρά σας!

Φτιάξτε ένα αρωματικό πράσινο τσάι που θα δώσει διαύγεια στη σκέψη σας και καταγράψτε, τώρα κιόλας, τα μικρά και τα μεγάλα που θα θέλατε να κάνετε, χωρίς να σκεφθείτε αν έχετε το χρόνο ή τα χρήματα. Απλά καταγράψτε τα!

Τοποθετήστε τη λίστα σας κάπου που να τη βλέπετε συχνά: στο ψυγείο σας, στο κομοδίνο σας μέσα στο βιβλίο που διαβάζετε, σαν background του υπολογιστή σας. Έτσι θα είστε σε διαρκή επαφή με τα όνειρά σας, στο μυαλό σας θα διατηρείται ζωντανή η επιθυμία να κάνετε νέα πράγματα τα οποία σιγά-σιγά θα αρχίσετε να προγραμματίζετε. Με αυτό τον τρόπο θα βρίσκετε την ευκαιρία μέσα στην εβδομάδα ή μέσα στη χρονιά να οργανώνετε έστω ένα από αυτά και όταν το πραγματοποιείτε θα νιώθετε πληρότητα αλλά και περηφάνια που τα καταφέρατε! Θυμηθείτε ότι η επιτυχία συνδέεται άμεσα με τη δράση και δεσμευτείτε στον εαυτό σας να πραγματοποιείτε ένα από τα όνειρά σας το εξάμηνο, το χρόνο κλπ. Αν πρόκειται για πιο μεγαλεπήβολα όνειρα, τότε θα σας βοηθήσει η δέσμευση να αφορά κάτι που θα κάνετε κάθε εβδομάδα ή μήνα και θα σας πηγαίνει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο. Μέσα σε όλη τη διαδικασία μην ξεχνάτε να αναγνωρίζετε όσα ήδη έχετε, και να νιώθετε ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχετε κατακτήσει!