Τα πόδια μας: η μεγαλύτερη μυϊκή ομάδα του ανθρώπινου σώματος και τα θεμέλια του κορμού μας.  Παρόλα αυτά ο περισσότερος κόσμος αποφεύγει να τα γυμνάσει! Ο λόγος; Είτε γιατί δεν αποτελούν τους λεγόμενους «Μύες του καθρέφτη» (δεν είναι ο μυς που θα τραβήξει την προσοχή του άλλου στην πρώτη ματιά) είτε γιατί η προπόνηση τους είναι περισσότερο δύσκολη και για πολλούς βαρετή.

Εσύ όμως, ξέρεις πως εάν δεν γυμνάσεις τα πόδια σου, στην ουσία αφήνεις αγύμναστο το μισό κορμί σου! Γι’ αυτό άλλωστε θεωρώ τις ασκήσεις για τα πόδια τις  πιο σημαντικές!

Τρεις είναι οι ασκήσεις που δεν πρέπει να λείπουν από το πρόγραμμα των ποδιών σου:

Ο λόγος; θα σου προσφέρουν δύναμη και λειτουργικότητα αλλά  και πολλαπλά ορμονικά οφέλη καθώς ενεργοποιούν ταυτόχρονα τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες του σώματος σου!

Α. Άσκηση βαθιά καθίσματα με τη μπάρα μπροστά

Αρχική θέση

Τελική θέση

 

 

 

 

 

Β. Άρσεις θανάτου στο ένα πόδι

Αρχική θέση

Τελική θέση

 

 

 

 

 

Γ. Hip thruster

Αρχική θέση

Τελική θέση

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα μην ξεχνάς το πράσινο τσάι που με κάθε γουλιά θα σου προσφέρει αναζωογόνηση στους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας. Η απόλαυση μιας κούπας πράσινου τσαγιού μάς κάνει να νιώθουμε καλύτερα, καθώς αποτελεί ένα τελετουργικό απόλαυσης και χαλάρωσης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, που οι καθημερινοί ρυθμοί ζωής είναι εξαντλητικοί, μια κούπα τσάι χαρίζει μία «ανάσα» ηρεμίας και δίνει την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσουμε τη μέρα μας. Αυτό είναι και το πρώτο βήμα για να είμαστε καλά. Και όταν είμαστε καλά, φαίνεται!