Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική συστήνει να καταναλώνουμε 3 τουλάχιστον κούπες πράσινο τσάι καθημερινά. Πρόκειται για ένα «μυστικό» που έχει στόχο να μας διατηρήσει υγιείς και να βελτιώσει την κατάσταση του οργανισμού συνολικά, το οποίο επιβεβαιώνουν πολυάριθμες σύγχρονες επιστημονικές μελέτες του δυτικού κόσμου.

Πώς μπορεί όμως να το πετύχει; Με τα αντιοξειδωτικά, όπως τα φλαβονοειδή που περιέχει, τα οποία συμβάλλουν:

Στην ενίσχυση της καλή λειτουργίας της καρδιάς, στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων και στη μείωση της κακής χοληστερόλης

Στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών οξυγόνου που δημιουργεί ο οργανισμός ή άλλοι παράγοντες όπως η ρύπανση και το κάπνισμα

Στην άμυνα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Στην επιβράδυνση της μείωσης της πυκνότητας των οστών

Στη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας, καθώς τα φλαβονοειδή εμποδίζουν τον σχηματισμό πέτρας που οφείλεται σε βακτήρια

Επίσης, το πράσινο τσάι περιέχει βιταμίνες C, E, B, Κάλιο και Μαγγάνιο.

Tip: Ήξερες ότι το πράσινο τσάι περιέχει περίπου 200mg φλαβονοειδή ανά μερίδα; Αυτό αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 3 φορές περισσότερη περιεκτικότητα από μία μερίδα φυσικού χυμού πορτοκαλιού.

Το “Harvard Women’s Health Watch” αναγνωρίζει τις θεραπευτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού και τις αποδίδει στις αντιοξειδωτικές κατεχίνες.

Έχεις παρατηρήσει πως όταν απολαμβάνεις μια κούπα τσάι μόνη ή με παρέα νιώθεις καλύτερα;

Κι όμως! Το πράσινο τσάι περιέχει θειανίνη, η οποία βοηθάει στη λειτουργία του εγκεφάλου. Έρευνες επισημαίνουν ότι η αίσθηση ευεξίας και αναζωογόνησης που προκαλείται μάλλον οφείλεται σε αυτή την ουσία. Γιατί στην πραγματικότητα επηρεάζει τα επίπεδα της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης, που είναι υπεύθυνες για την καλή μας διάθεση.
Την αίσθηση ευεξίας όμως ενισχύει και η πλούσια γεύση του σε συνδυασμό με τη σχεδόν μηδενική θερμιδική αξία, όταν καταναλώνεται σκέτο. Έτσι, αποτελεί σύμμαχό μας στη δίαιτα, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει το σώμα, προστατεύει το δέρμα από την έκθεση στον ήλιο – σύμφωνα πάντα με μελέτες – και βοηθάει να αποκτήσουμε μια πιο σφριγηλή και ελαστική επιδερμίδα.

Tip: Ήξερες ότι όταν καταναλώνεις καθημερινά 3 κούπες πράσινο τσάι η καύση των θερμίδων αυξάνεται κατά 3% περίπου;

Το πράσινο τσάι θα βελτιώσει τη διάθεσή σου, αλλά και την εμφάνισή σου, που με τη σειρά της θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την καλή σου διάθεση!