Όταν μια γυναίκα μπει στην εμμηνόπαυση νιώθει ότι χάνει τον έλεγχο του σώματός της. Και όχι αδίκως αφού οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν τη συγκεκριμένη περίοδο, μπορεί να σπείρουν τον όλεθρο κυρίως όσο αφορά το σωματικό βάρος. Όμως δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε, αφού με τις κατάλληλες επιλογές θα μπορέσετε να χάσετε τα περιττά κιλά της εμμηνόπαυσης.

Τι είναι όμως αυτό που προκαλεί την αύξηση βάρους στη μέση ηλικία;

Εκτός από τις ορμονικές αλλαγές, πρέπει να δείτε αν έχετε αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά σας. Για παράδειγμα μπορεί να μειώθηκε η δραστηριότητά σας και να μην γυμνάζεστε τόσο όσο παλαιότερα, κάτι που κάποτε σας βοηθούσε να καίτε περισσότερες θερμίδες. Γενικά μπορεί μεγαλώνοντας να κινήστε λιγότερο και να τρώτε περισσότερο ή και το ίδιο με πριν την εμμηνόπαυση, με αποτέλεσμα να έχετε πάρει μερικά κιλά. Αυτό όμως που είναι σημαντικό είναι να έχετε υπομονή και επιμονή και με τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρετε να χάσετε βάρος. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Καταρχάς πρέπει να παραμείνετε ενεργές.

Προσπαθήστε να κρατήσετε τη σωματική δραστηριότητα  στην κορυφή της λίστας με τις προτεραιότητες σας. Η άσκηση δεν σημαίνει απαραίτητα επισκέψεις στο γυμναστήριο. Και αυτό γιατί μπορείτε να είστε ενεργές στις καθημερινές σας δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα να παίρνετε τις σκάλες αντί για τον ανελκυστήρα, να παρκάρετε πιο μακριά από τον προορισμό σας, να πηγαίνετε για πεζοπορία ή για τζόκινγκ. Είναι σημαντικό να ασκήστε 3 με 4 φορές την εβδομάδα.

Αυξήστε την κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, δημητριακών ολικής άλεσης, γαλακτοκομικών χαμηλά σε λιπαρά και άπαχων πρωτεϊνών.

Γενικά να προτιμάτε τροφές που είναι χαμηλές σε θερμίδες και να μειώσετε την κατανάλωση του αλκοόλ. Τέλος είναι σημαντικό να κρατάτε το σώμα σας ενυδατωμένο. Και όταν μιλάμε για την ενυδάτωση δεν εννοούμε  μόνο το νερό, αλλά μπορείτε να πίνετε διάφορα υγρά. Μια καλή επιλογή είναι το πράσινο τσάι Lipton, το οποίο εκτός από τα οφέλη του για την υγεία,  χαρίζει επίσης δροσιά από την πρώτη γουλιά.