Γρανίτα με φράουλες, λεμόνι & πράσινο τσάι Lipton Strawberry Cupcake

Υλικά

4 κ.σ. μέλι

3 πυραμίδες Lipton Strawberry Cupcake

200 γρ. φράουλες χτυπημένες στο μπλέντερ

100 γρ. φράουλες κομμένες σε ροδέλες

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

 

Εκτέλεση

Σε 300 ml βραστό νερό ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τις πυραμίδες Lipton Strawberry Cupcake στο νερό και το αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου, ώστε να γίνει η εκχύλιση. Το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις φράουλες μαζί με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί σε ένα μπολ.

Γεμίζουμε τα φορμάκια για γρανίτες* με λίγα κομματάκια από τις ροδέλες φράουλας. Έπειτα, συμπληρώνουμε μέχρι επάνω με το υγρό και τοποθετούμε από πάνω τα ξυλάκια τους. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.

Tip

*Εάν δεν έχουμε φορμάκια για γρανίτες χρησιμοποιούμε στενά ποτηράκια και στο κέντρο τους τοποθετούμε ξυλάκια για παγωτό.