Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα ή διατροφή, είναι σημαντικό να προγραμματίσετε σωστά το μυαλό σας. Καμία μέθοδος δεν θα έχει αποτέλεσμα αν την ίδια στιγμή επικρατούν σκέψεις όπως «στην ηλικία μου είναι φυσικό να έχω περιττά κιλά», «με τόσο άγχος δε μπορώ να μην τρώω», «δε μου αρέσει να γυμνάζομαι», «ό,τι και να κάνω δε μπορώ να αδυνατήσω», οι οποίες δρουν ανασταλτικά και δε σας βοηθούν να προσπαθήσετε να φτάσετε στο στόχο σας.

Μόνο η αμέριστη αγάπη προς τον εαυτό σας μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε αυτό που θέλετε και μια καλή αρχή θα ήταν να επαναλαμβάνετε πολλές φορές μέσα στην ημέρα θετικές δηλώσεις που θα σας τονώνουν και θα σας ενθαρρύνουν. Σταθείτε μπροστά στον καθρέπτη σας και επαναλάβετε χαμογελώντας:

«Εκτιμώ όλα τα χαρακτηριστικά του σώματος και του προσώπου μου.  Δε θα ήθελα να είμαι κανείς άλλος.  Λατρεύω να είμαι εγώ!». Αν κάτι από αυτά σας φαίνεται ψεύτικο και δεν μπορείτε να το “υποστηρίξετε”, τότε βρείτε μια δική σας φράση που να σας ενδυναμώνει και να σας παροτρύνει να… αφήσετε το εκλεράκι και να πιείτε ένα αναζωογονητικό πράσινο τσάι!

Μια δήλωση που έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και με έχει βοηθήσει κάθε φορά είναι η εξής: “τα περιττά κιλά φεύγουν από πάνω μου χωρίς κόπο!” Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία στην αρχή και στο τέλος της κάθε ημέρας σας, βρείτε κι άλλες δικές σας θετικές δηλώσεις που θα σας κάνουν να νιώθετε καλά και νιώστε μέσα σας την αλλαγή.

Με την αλλαγή στη διάθεσή σας θα δείτε με άλλη ματιά την προσπάθεια να χάσετε βάρος και να ξαναβρείτε τη φόρμα σας αυτή τη φορά με αγάπη προς τον εαυτό σας και αποδοχή.