Ο νους, οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι προσδοκίες και οι συμπεριφορές μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας. Όταν τα αλλάζουμε, αλλάζει και εκείνη. Οι θετικές σκέψεις και τα θετικά συναισθήματα έλκουν και δημιουργούν θετικές πραγματικότητες.
Αυτή είναι η δοκιμασία του καιρού μας: να νιώθουμε εμπιστοσύνη και να είμαστε αισιόδοξοι, ακόμα κι όταν η εξωτερική πραγματικότητα δεν εμπνέει θετικές σκέψεις. Εκεί είναι που ξεχωρίζουν «αυτοί που έχουν ανακαλύψει το κέντρο τους και βρίσκονται εκεί» από τους «φοβισμένους». Όσοι μπορούν να συνεχίσουν να νιώθουν εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις, θα είναι και θα παραμείνουν καλά.

Ένας τρόπος να δημιουργείτε θετικά συναισθήματα είναι να εστιάζετε σε όλα όσα έχετε, για τα οποία μπορείτε να νιώθετε ευγνωμοσύνη. Ακόμα κι όταν δεν έχουμε όλα όσα θέλουμε ή πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουμε, για να είμαστε ευτυχισμένοι, μπορούμε πάντα να εστιάζουμε σ’ αυτά που έχουμε. Μπορούμε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τον αέρα που αναπνέουμε, τα λουλούδια, τα δέντρα και τα πουλιά γύρω μας. Κι αν ζούμε κοντά σε ένα πάρκο, δάσος, βουνό ή κοντά σε οποιοδήποτε είδος νερού, τότε είμαστε σε θέση να βρούμε ευχαρίστηση από την παρουσία τους στη ζωή μας. Ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, μπορούμε να απολαύσουμε τους ανθρώπους, τα ζώα και τη φύση γύρω μας, ώστε να χαρούμε τη ζωή.