Πόσες φορές σας έχει τύχει να παρατηρείτε τα παιδιά που τρέχουν ασταμάτητα και να σκέφτεστε ότι θα θέλατε να είχατε την ενέργειά τους; Πόσες φορές σας έχει τύχει να ξυπνάτε το πρωί με ενέργεια και όσο περνάνε οι ώρες να νιώθετε τις δυνάμεις σας να σας εγκαταλείπουν; Σίγουρα και τα δυο σας συμβαίνουν συχνά και σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Ας το παραδεχτούμε είμαστε σε μια ενεργειακή κρίση. Οι υποχρεώσεις είναι τόσες πολλές που όχι μόνο δεν μας φτάνει ο χρόνος, αλλά δεν έχουμε και αποθέματα ενέργειας. Όμως λύση υπάρχει και βρίσκεται στις μικρές καθημερινές αλλαγές, που αν τις κάνετε θα έχετε περισσότερη ενέργεια για να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις της ημέρας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλά να ακολουθήσετε τις παρακάτω στρατηγικές.

Να κοιμάστε σωστά και ποιοτικά.

Ο καλός ύπνος αποτελεί το κλειδί για να έχετε ενέργεια όλη μέρα και να είστε παραγωγικοί. Το σώμα χρειάζεται ξεκούραση για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Γι αυτό και πρέπει να έχετε ως στόχο να κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ χωρίς διακοπές.

Να τρώτε πρωινό.

Το πρωινό γεύμα είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αφού παρέχει στον οργανισμό την απαραίτητα ενέργεια και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

Να κρατάτε το σώμα σας ενυδατωμένο.

Ενώ βρίσκεστε στη δουλειά είναι πολύ εύκολο να ξεχαστείτε και να αφήσετε τον οργανισμό σας να αφυδατωθεί. Γι αυτό και πρέπει να πίνετε αρκετά υγρά μέσα στην ημέρα. Αν όμως θέλετε κάτι διαφορετικό τότε μπορείτε να απολαύσετε το νέο ρόφημα της Lipton, Camomile Lemongrass. Το χαμομήλι και το σχινόπρασο δένουν τόσο αρμονικά που όταν το πίνετε δεν θα θέλετε να τελειώσει. Η Lipton δεν μας χαρίζει ένα απλό αφέψημα αλλά έναν πραγματικό πειρασμό.

Ένας τελευταίος κανόνας για να έχετε ενέργεια είναι να τρώτε ελαφριά το μεσημέρι.

Μπορεί να έχετε ακούσει ή διαβάσει ότι δεν πρέπει να αφήνετε τον οργανισμό σας πολλές ώρες νηστικό και φυσικά αυτό είναι αληθές. Όμως εάν διαπιστώσετε ότι μετά το μεσημεριανό γεύμα νιώθετε κούραση και υπνηλία, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα για να αποκτήσετε και πάλι τη χαμένη σας ενέργεια.