Έχει ιστορία σχεδόν 5000 χρόνων και καταγωγή από την Κίνα. Πέρασε στην Ευρώπη από τους Ιησουίτες ιεραπόστολους στις αρχές του 16ου αιώνα και από εκεί κατέκτησε ολόκληρο τον κόσμο.

Γιατί όμως το λέμε πράσινο; Επειδή είναι!

Το τσάι προέρχεται από το φυτό Camellia Sinensis και στην Ευρώπη το είδος του καθορίζεται από τον βαθμό ζύμωσης των φύλλων του. Το πράσινο τσάι δεν υπόκειται ζύμωση και έτσι διατηρεί το φυσικό χρώμα των φύλλων, ενώ η φρέσκια γεύση και η περιεκτικότητα σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά οφείλεται στην τεχνική επεξεργασίας Sencha. Τα φύλλα του τσαγιού μαραίνονται στον ατμό και στη συνέχεια αποξηραίνονται με θερμό αέρα.
Μάλιστα, γευσιγνώστες δοκιμάζουν κάθε σοδειά τσαγιού για να εγκρίνουν την ποιότητα και την καταλληλότητά του. Όψη, άρωμα, γεύση ακόμα και υφή αξιολογούνται από επαγγελματίες, οι οποίοι για να εκπαιδεύσουν τη γεύση τους εξασκούνται για έως και 5 χρόνια!

Tip: Όταν προετοιμάζουμε πράσινο τσάι δεν πρέπει να το αφήνουμε στο νερό για περισσότερη ώρα από αυτήν που αναγράφεται στη συσκευασία. Αν θέλετε πιο δυνατό ρόφημα χρησιμοποιήστε και δεύτερο φακελάκι αντί να παρατείνετε τον χρόνο προετοιμασίας του.

Το πράσινο χρώμα σε όλους τους πολιτισμούς συμβολίζει την ελπίδα, την αφθονία, την αρμονία.